ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Σύλλογος «H ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΑΡΧΙΚΗ    |    ΤΟ ΧΩΡΙΟ    |    ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ    |    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ    |    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

O Kαιρός στo Πράσινο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ


Στις 18/01/2014 έφυγε από τη ζωή αφού ευτύχησε να συμπληρώσει 95 χρόνια ζωής η Δήμητρα, χήρα Κ. Μπαρμπάκου. Από το γιό της Γιώργο λάβαμε το παρακάτω κείμενο αφιερωμένο στη μνήμη της αείμνηστης μητέρας του.  «Θεωρούμε καθήκον μας δια μέσω του τύπου να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγενείς και φίλους για τη θερμή συμπαράσταση στο βαρύ πένθος μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι παρακολούθησαν τη κηδεία και κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια επί της σορού της και εκείνους που απέστειλαν συλλυπητήριες κάρτες καθώς επίσης και όσους έκαναν δωρεές στη μνήμη της για το ναό του Αγ. Νικολάου προς απόσβεση χρέους αγιογράφησης.
  Η μάνα μας, Δήμητρα Μπαρμπάκου, το γένος Σμυρνή, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 95 ετών. Για την ιστορία οι περισσότεροι θα τη θυμούνται ως σύντροφο του Κώστα Μπαρμπάκου, όπου και έχασε πολύ νωρίς. Απέκτησε 5 παιδιά, 12 εγγόνια και 7 δισέγγονα. Από κει και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η καθημερινή μάχη με τη ζωή ήταν δύσκολη, μεγάλες στερήσεις για την ανατροφή των παιδιών και βαριές αγροτικές δουλειές καθιστούσαν τη ζωή πραγματικό Γολγοθά.
  Ώσπου ήρθε η ευλογημένη ώρα να μας φέρει ο αδερφός της στην Αυστραλία, στη φιλόξενη τούτη χώρα, που έγινε πατρίδα μας για να μας αλλάξει τη ζωή και να ξεχάσουμε ο,τι δε ξεχνιέται, τη φτώχεια και τη μιζέρια. Πάλεψε γενναία, με πίστη και αυτοθυσία, για τα παιδιά της. Παρέμεινε ταπεινή και σεμνή για όλη της τη ζωή και αγαπητή σε όλους. Πίστευε και κράτησε μέσα της την ελπίδα στο Χριστό. Κάθε Κυριακή εκκλησιαζόταν και ήτο άνθρωπος απλός με περισσή καλοσύνη και ευγένεια. Ψυχή που εξωτερικευόταν η αγάπη και ο αλτρουισμός για το συνάνθρωπο.
  Είμαστε σίγουροι οτι ο Πανάγαθος Θεός θα τη τοποθετήσει ανάμεσα στους εξαίρετους και θα έχει ζωή αιώνια.Θα θυμόμαστε το σεμνό και τίμιο πέρασμα της από αυτή τη ζωή. Ο Θεός ας την αναπαύσει εν ειρήνη. Αιωνία της η μνήμη.
«Στο σύλλογο Πρασινιωτών Αναγέννηση προσφέρουμε 500 € στη μνήμη της μητέρας μας.»
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αναγέννηση ευχαριστεί θερμά την οικογένεια της θείας Δήμητρας για τη γενναιόδωρη προσφορά τους και εύχεται ο Θεός να αναπαύει τη ψυχούλα της και να έχει καλή ανάπαυση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.


Τη Κυριακή 2/2/2014 έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών η Θεοδώρα, χήρα Κων/νου Ζαφειρόπουλου.

Η κηδεία της έγινε την επομένη από τον ιερό ναό Αγ. Κωνσταντίνου του χωριού μας και στο τελευταίο της ταξίδι τη συνόδεψε πλήθος πατριωτών. Στα παιδιά της και όλους τους συγγενείς θερμά συλλυπητήρια.


Το Σάββατο 8/3/2014 έφυγε για το τελευταίο ταξίδι ο πολυαγαπημένος φίλος, πατριώτης και συμμαθητής Βασίλης Κούκας σε ηλικία μόλις 62 ετών.  Πάλεψε για αρκετούς μήνες με την επάρατη νόσο, αλλά δυστυχώς νικήθηκε. Τη Δευτέρα 10/3 τον αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου απο το νεκροταφείο της Καλλιθέας, μεταξύ αυτών πολλοί Πρασινιώτες, φίλοι και συμμαθητές του.
  Ο Βασίλης εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Οικονομικό Επιμελητήριο και πρίν 2 χρόνια συνταξιοδοτήθηκε. Δυστυχώς δε πρόλαβε να χαρεί τη σύνταξη του.
  Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη για το ήθος, την ευγένεια, τη καλοσύνη, τη γλυκύτητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.
Καλό ταξίδι Βασιλάκη
  Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του Αναστασία, στα παιδιά του, Δημήτρη και Γιώργο, στον αδερφό του Φώτη και όλους τους συγγενείς.
Copyright © 2014 - anagennisi-prasino.gr - All rights Reserved